Procurorii au clasat dosarele "Terenul de la Casuneanu" si "Casa din Mihaileanu", insa deciziile procurorilor de caz nu sunt definitive,scrie Romania Curata.

Traian Basescu la B1Foto: Captura B1TV

"Potrivit unor surse judiciare, solutiile de clasare propuse de procurorii Elena Iordache si Dragos Cojocariu sunt acum pe masa sefului Sectiei de urmarire penala si criminalistica, procurorul Cristian Lazar. Acesta trebuie sa analizeze si sa confirme sau sa infirme deciziile procurorilor de caz.

Cea mai spectaculoasa decizie este cea a procuroarei Iordache. Ea a clasat dosarul dupa ce initial incepuse urmarirea penala impotriva fostului sef de stat si l-a chemat la audieri in calitate de suspect.

'Au inchis dosarul dupa l-au plimbat ca pe urs pe acolo sa il filmeze televiziunile', a conchis ironic un procuror sef. (...)

Procuroarea Iordache a clasat dosarul in baza articolului 16 litera a din noul Cod penal: 'fapta nu exista'. Aceasta dupa ce in urma cu o luna solicitase Procurorului general sa redeschida si asa zisul dosar de luare de mita al lui Traian Basescu de la DNA, inchis in 2006. (...)

Tot pe 'fapta nu exista' a clasat dosarul 'Casa din Mihaileanu' si procurorul de caz Dragos Cojocariu. Trebuie precizat ca dosarul fusese inchis in decembrie 2005 de procurorul Lucian Doxan de la Parchetul general. Avocata lui Traian Basescu a fost atunci Elena Udrea. Dosarul a fost redeschis in 2015 de fostul procuror general Tiberiu Nitu.", se scrie in articolul de pe Romania Curata.