Procurorii au ridicat documente in cazul a aproximativ 50 de plangeri depuse impotriva medicului Gheorghe Burnei, 15 persoane fiind audiate pana acum in acest caz, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Gheorghe BurneiFoto: Agerpres

Surse judiciare au declarat ca aproximativ 50 de plangeri au fost depuse pana la momentul transmiterii stirii la parchet, procurorii ridicand documente in cazul acestor sesizari. 15 persoane au fost audiate in acest caz, au mai precizat sursele citate.

Pe de alta parte, presedintele Colegiului Medicilor a declarat Mediafax ca ancheta disciplinara va fi pe atat de rapida pe cat o impune opinia publica.

"Din experienta mea, o astfel de ancheta poate sa dureze mult. Au fost cazuri in care o astfel de ancheta s-a finalizat in cateva saptamani, sau luni si cazuri in care a durat ani. Sunt si cazuri care treneaza, de la prima comisie pana la o decizie definitiva, ar putea sa dureze chiar si un an jumatate - doi ani. Fiindca acest caz a devenit unul de notorietate, lucrurile se vor misca cu atata celeritate cu cat o impune opinia publica, de acum", a declarat Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Borcean a mai spus, de asemenea, ca cercetarea disciplinara a ortopedului Gheorghe Burnei ar putea fi oprita de comisia judeteana Bucuresti a Colegiului Medicilor din cauza anchetei penale demarate de procurori.

"Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul acuzatiilor de malpraxis aduse medicului Burnei, iar acum colegiul teritorial, in temeiul autonomiei locale, nu stiu exact ce va face, exista posibilitatea ca ancheta sa fie oprita pana cand se finalizeaza ancheta penala in instanta de judecata, sau exista posibilitatea sa desfasoare ancheta disciplinara si profesionala in paralel cu cercetarile procurorilor. In cazul in care ancheta se va face in paralel, comisia de jurisdictie din Bucuresti va trebui sa adune probele care stau la baza acuzatiilor, adica sa adune foi de observatie, documente medicale, marturii, etc. Apoi vor trebui sa se adreseze comisiei de specialitate", a explicat presedintele Colegiului Medicilor.