Licitatia Artmark de Craciun cu ceasuri si bijuterii de colectie, jucarii de epoca, dar si vinuri vechi frantuzesti si italienesti va avea loc joi, la Palatul Cesianu-Racovita.

Artmark a reunit in aceasta licitatie aproximativ 500 de bijuterii 'exceptionale' - inele cu diamante, coliere, pandantive, brose si bratari cu pietre pretioase, dar si o gama variata de bijuterii si accesorii pentru toate gusturile si ocaziile, aproximativ 90% dintre bijuterii plecand de la un pret mediu de 100 de euro, scrie Agerpres.

'Printre vedete se numara marele diamant de 4,77 carate (20.000 - 40.000 euro), brosa de epoca Van Cleef & Arpels Folie des Pres, in forma de zana realizata din diamante si safire (30.000 - 40.000 euro), dar si un inel exceptional impodobit cu o uriasa perla South Sea si o cununa de diamante (15.000 - 20.000 euro)',

Potrivit sursei citate, un alt segment important al licitatiei este reprezentat de ceasurile de colectie, clasice, precum cele de epoca, de buzunar si din metale si pietre pretioase, sau mult-cautatele marci azi in voga, insa la preturi de pornire de circa o treime din valoarea de piata: Rolex, Jaeger LeCoultre, Patek Phillipe, Cartier, Franck Muller, Vacheron Constantin etc.

Printre raritati si editii limitate se regasesc in aceasta licitatie ceasul Boucheron, decorat cu diamante si ametist (9.000 - 12.000 euro) ori ceasul manual Patek Philippe Calatrava, din aur, cu capac actionat prin filetare, semnat Freccero (12.000 - 15.000 euro).

'Licitatia de Craciun propune si o selectie irezistibila de vinuri vechi frantuzesti si italienesti, purtand cele mai cunoscute denumiri de origine: Margaux, Saint-Emilion etc. Si cum nu ar fi Craciun fara daruri pentru cei mici, in licitatia din aceasta luna se regaseste deopotriva si o selectie de jucarii de epoca. Va mai amintiti jocul de societate 'Copiii capitanului Grant' sau trusele de traforaj sau pinball-ul romanesc? Patrundeti in spiritul Craciunului alaturi de noi si fiti, pentru o clipa, din nou copii, vrajiti de imaginile Craciunului de altadata', se arata in comunicatul Artmark.