Traficul feroviar pe intreaga retea feroviara se desfasoara in conditii de iarna, iar viteza de circulatie a trenurilor a fost adaptata la temperaturile scazute inregistrate la nivel solului, anumite garnituri inregistrand intarzieri in grafic, anunta CFR, intr-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

CFR precizeaza ca nu sunt linii de cale ferata inchise, insa din cauza cauza conditiilor meteo nefavorabile, personalul feroviar desfasoara verificari la componentele infrastructurii (sine, macazuri, linii de contact) in statii si in linie curenta si intervine pentru remedierea deranjamentelor tehnice semnalate, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta.

CFR le recomanda calatorilor ca inainte de plecarea la drum sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Informatiile sunt disponibile si la adresa: http://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/1361-starea-infrastructurii-2.