Mai multe vedete vedete Antena 3 acuza, intr-o scrisoare deschisa, judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti ca fac "un simulacru de proces" in dosarul in care Laura Codruta Kovesi le cere despagubiri de un milion de lei pentru pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu. Scrisoarea deschisa a fost publicata de Radu Tudor pe blogul sau si e semnata si de Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Razvan Savaliuc si firma SC Antena 3 SA.

Reprezentantii postului fondat de Dan Voiculescu sustin in scrisoare ca "am avut parte de un simulacru de judecata. Judecatorul fondului Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti nu a putut mentiona in sentinta care sunt probele cu care reclamanta a dovedit fapta noastra ilicita ori prejudiciul, pronuntand o sentinta injusta, nemotivata, care nu arata argumentele pentru care s-a retinut culpa noastra si care a omis orice referiri la apararile noastre".

Vedetele Antena 3 isi continua acuzele la adresa magistratilor, vobind inclusiv de <> unei judecatoare: "In apel, ni s-au respins toate probele in aparare de catre judecatoarele Madalina Gabriela Radulescu si Andreea Doris Tomescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care au manifestat o atitudine vadit partinitoare fata de sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Am constatat cu stupoare, dupa demonstratia de forta, ca judecatoarea Andrea Doris Tomescu era fost procuror DNA si numai dupa ce am demascat-o public ca lucrat la DNA, a inteles sa se abtina, desi era obligata sa o faca de la bun inceput".

Urmeaza acuze la adresa judecatorilor care judeca azi un nou termen in proces: "Din pacate insa, la Curtea de Apel Pitesti se reediteaza simulacrul de judecata din faza intiala a apelului, fiindu-ne respinse toate probele cu motivarea incredibila ca asupra lor s-a pronuntat instanta din Bucuresti, adica taman instanta declarata incompatibila de Inalta Curte, care a dispus stramutarea".

Mai mult, vedetele Antenei 3 invoca "suspiciuni ca in cauza se fac presiuni oculte ca sa fim executati" si ameninta cu un proces la CEDO.

Semnatarii scrisorii cer CSM si Inspectiei Judiciare "sa trimita un judecator inspector la termenul din 14 decembrie 2016 al dosarului".

Reamintim ca azi are loc la Curtea de Apel Pitesti un nou termen in procesul care are ca obiect "actiune in raspundere delictuala" intentat de sefa DNA Laura Codruta Kovesi postului de televiziune Antena 3 si jurnalistilor sau colaboratorilor acestuia Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Razvan Savaliuc, Radu Tudor si Bianca Grigore, potrivit News.ro.

Termenul de miercuri este al patrulea pe fond, iar intre cele patru termene pe fonmd au fost mai multe termene intermediare, in cadrul carora instanta s-a pronuntat asupra unor cereri ale celor implicati in acest dosar.

La termenul anterior al procesului, jurnalistul Razvan Savaliuc a cerut instantei sa o amendeze pe Laura Codruta Kovesi, el acuzand-o pe sefa DNA ca nu a depus la dosar probe in sustinerea acuzatiilor sale si a solicitat recuzarea completului de judecata, aceasta din urma cerere fiind respinsa la termenul intermediar din 15 noiembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in 21 aprilie, stramutarea dosarului in care procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a dat in judecata mai multi jurnalisti si postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie.

Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul de televiziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe post.