ValeriuNicolae, fost consilier al premierului Ciolos si secretar de stat la Ministerul Muncii propune infiintarea unui fond prin care sa sa fie sprijiniti "oameni cinstiti sa faca politica si jurnalism asa cum ar trebui" si afirma ca Dacian CIolos, Andrei Plesu si Raluca Pruna sunt dispusi sa fie in consiliul director al organizatiei.

El spune, intr-o postare pe Facebook, ca daca se strand destui "mini-mogului" care sa doneze fondul ar fi fi functional. Ministrul Muncii, Dragos Pislaru a fost primul care a reactionat la postarea lui Nicolae, spunand ca se poate baza pe el.

"Putem sa sprijinim oameni cinstiti sa faca politica si jurnalism asa cum ar trebui. Daca ne stragem indeajuns de multi mini-moguli sa cream un fond prin care noi, cei care putem si care ne dorim ca tara asta sa fie mai buna am putea sa experimentam o finantare care sa functioneze ca replica la sobolanismul politic", afirma fostul secretar de stat.

"Dacian, domnul Plesu, Raluca Pruna sunt trei cu care am discutat si care ar fi dispusi sa fie intr-un consiliu director al unui astfel de fond. Noi suntem deja vreo 40 care suntem dispusi sa cedam lunar o parte din salariile noastre pentru a finanta idei mai destepte decat ale noastre.Daca reusim sa fim cateva sute sau cateva mii putem sa schimbam dependentele de tip sobolan politic -jurnalist vuvuzea care au efecte catastrofale de care ne plangem multi dintre noi. Am zis ca merita incercat. Ar trebui sa fim minim 200 pentru a face chestia asta functionala. Se mai baga cineva?", mai scrie pe Facebook Valeriu Nicolae.