Politistii de frontiera aradeni au depistat sapte cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, ascunsi intr-un spatiu special amenajat intr-un automarfar, fara incarcatura, informeaza agent sef adjunct de politie Mihaela Les, purtator de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad, informeaza Agerpres.

"In dimineata zilei de duminica, in jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontiere Nadlac II-Csanadpalota s-a prezentat, la iesirea din tara, cetateanul bulgar Yulian N., in varsta de 35 de ani, conducand un automarfar inmatriculat in Bulgaria. El era insotit de un conational Virzhniya K., in varsta de 32 de ani", a declarat duminica, printr-un comunicat de presa transmis la redactie, purtatorul de cuvant al STPF Arad.

Potrivit sursei citate, cu ocazia controlului amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, in partea din fata a compartimentului marfa, un spatiu special amenajat in spatele unui perete dublu. Loc in care, dupa inlaturarea peretelui fals au fost descoperite ascunse sapte persoane, dintre care patru barbati, o femeie si doi minori

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, cu varste cuprinse intre 8 si 34 ani. In cadrul primelor cercetari, persoanele au declarat ca doreau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda deoarece nu posedau documente de calatorie pentru trecerea frontierei.

"Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor irakieni acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar celor doi cetateni bulgari pentru trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun", a adaugat agent sef adjunct de politie Mihaela Les, purtator de cuvant al STPF Arad.