Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata la patru ani de inchisoare, a fost supendata din functia de avocat, in urma unei decizii luate de Consiliul Baroului Dolj, transmite Mediafax.

Consiliul Baroului Dolj a luat decizia, in sedinta de joi, de a-i suspenda Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat in conformitate cu prevederile articolului 50 din Statutul profesiei de avocat.

Conform acestui articol, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat in cazul in care impotriva avocatului s-a pus in miscare actiunea penala sau s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive.

Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie, urmand sa fie comunicata avocatului. Alina Bica poate ataca hotararea in termen de 15 zile.

Suspendarea a mai fost pusa in discutie in primavara acestui an. La acea vreme insa, Alina Bica a facut cerere de transfer la Baroul Bucuresti, cerere acceptata de Baroul Dolj. Baroul Bucuresti i-a respins, insa, cererea.

AlinaBicafost condamnata pe 29 noiembrie de Inalta Curte la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva.