Premierul Dacian Ciolos comenteaza, intr-un interviu acordat agentiei de presa News.ro, decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat. Premierul spune ca o considera pertinenta, atat timp cat a fost luata de "o institutie abilitata sa faca acest lucru, cu oameni profesionisti, care sunt in masura sa isi asume aceste decizii".

Dacian CiolosFoto: Captura Facebook

"Atata timp cat ea a fost luata de o institutie care e abilitata sa faca acest lucru, de oameni profesionisti, nu pot decat sa o consider la fel, pertinenta. Nu am eu expertiza sa judec o lucrare de doctorat", a declarat premierul Dacian Ciolos, intrebat cum apreciaza decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat.

El a spus ca, in calitate de prim-ministru, a vrut sa se asigure ca aceasta structura, CNATDCU, functioneaza pe baza unui regulament care sa fie clar, a unor principii clare si cu oameni profesionisti.

"Eu, ca prim-ministru, am vrut sa ma asigur ca aceasta structura care este CNATDCU functioneaza pe baza unui regulament care sa fie clar, a unor principii care sa fie clare si ca are oameni profesionisti care sunt in masura sa-si asume aceste decizii. Si pana acum, prin deciziile pe care le-au luat, nu am facut decat sa constat ca a fost cazul", a mai afirmat premierul in interviul acordat agentiei de presa News.ro.

Interviul integral acordat de premierul Dacian Ciolos va fi difuzat vineri.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat, a decis, joi, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a aratat ca retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesiva si neadaptata.

Comisia de lucru a notat in raportul ce a fost insusit de Consiliul General al CNATDCU ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi prezinta preluarea unor pasaje din documente fara a le cita conform normei academice, dar acestea reprezinta circa 20 de pagini din 444, ceea ce inseamna aproape 4% din teza.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat, dupa decizia CNADTCU, ca la universitatile cu ¬toleranta zero la copiat¬ in cazuri similare cu cel al Codrutei Kovesi se solicita refacerea tezei si aceasta nu ajunge sa fie sustinuta. Ministrul a spus ca, daca vor fi formulate contestatii la decizia CNATDCU, acestea vor fi cu siguranta analizate.