Pe toate drumurile nationale, judetene si comunale din judetul Maramures se circula joi in conditii de iarna, iar drumul spre domeniul schiabil Cavnic este bine intretinut, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Maramures, Amalia Babici Man, citat de Agerpres.

"S-a lucrat intens in ultimele ore pe DJ 184 Cavnic - Pasul Rotunda - domeniul schiabil Cavnic din Muntii Gutai pentru a degaja cantitatile mari de zapada adunate pe marginea carosabilului in urma interventiilor repetate. Practic, autofrezele au impins zapada dincolo de baza drumului pentru a largi partea de carosabil ca, in cazul altor valuri de ninsoare, sa se poata interveni mai usor. DJ 184 e unul dintre cele mai circulate drumuri din judet, care traverseaza o zona montana inalta si un oras, Cavnicul, asigurand legatura cu alte localitati urbane si rurale din Maramures", a declarat Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, turistii care intentioneaza sa petreaca sfarsitul de saptamana pe domeniul schiabil Cavnic vor avea locuri pentru parcarea masinilor, iar drumul este bine intretinut.

In ultimele ore, lucratorii Societatii Judetene de Drumuri si Poduri Maramures care asigura intretinerea drumurilor judetene, au intervenit cu numar de 14 utilaje, raspandind peste 80 tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului.

De asemenea, Politia Rutiera Baia Mare a confirmat ca traficul rutier pe DN 18, DN 19 si DN 1C Baia Mare - Dej- Cluj Napoca decurge in conditii optime, iar carosabilul este curat.