Politistii de frontiera de la Varsand, judetul Arad, au descoperit 42 de migranti, intre care 18 copii, care solicitasera azil in Romania si voiau sa iasa ileagal din tara, ascunsi intr-o cisterna, informeaza News.ro.

Migrantii au fost descoperiti miercuri noapte, in jurul orei 23.00, in timpul unui control asupra unei cisterne conduse de catre un cetatean roman.

"In data de 07.12.2016, in jurul orei 23.00, la P.T.F Varsand, judetul Arad s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Viorel B., in varsta de 48 de ani, domiciliat in judetul Salaj, care conducea un automarfar cu semiremorca tip cisterna, inmatriculate in Romania, fara incarcatura", se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

In cisterna, politistii au descoperit ascunse 42 de persoane: 14 barbati, 10 femei si 18 copii.

"In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei in cauza sunt 41 de cetateni irakieni si 1 marocan, 24 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 52 de ani si 18 minori, cel mai tanar avand numai 2 luni, toti solicitanti de azil in Romania", se arata in comunicat.

Migrantii sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul, pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.