Filosoful Mihai Sora transmite un mesaj video in care ii indeamna pe romani sa mearga la vot in 11 decembrie, aratand ca de aceste alegeri atarna soarta noastra in urmatorii patru ani. "Aveti obligatia sa mergeti sa votati. Altfel, va pierdeti dreptul de a va plange daca nu va merge bine", spune Sora, care asteapta de la cei pe care ii voteaza sa fie cinstiti si competenti, cinstea fiind "o virtute cardinala", informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihai Sora precizeaza ca a facut aceasta inregistrare joi, in ziua Sfantului Nicolae, pentru a le reaminti romanilor ca au datoria morala sa isi exprime optiunea, ca sa poata spune ca sunteti cetateni responsabili, cu drepturi depline, inclusiv acela de a protesta ulterior, daca vor fi prost guvernati.

"Cinstea e o virtute cardinala. Competenta e un lucru pe care ti l-ai insusit prin osteneala si aplicatie. Poti sa fii cinstit fara sa fii competent. Poti sa fii competent fara sa fii cinstit. Sursele lor vin din doua parti deosebite. Eu astept de la un om pe care-l trimit in Parlament, punand stampila pe numele lui, sa fie cinstit si competent. Cinstea e un lucru care apartine r a d i c a l persoanei respective: din capul locului. Competenta e un lucru pe care si-l castiga prin efort. Evident ca cinstea este virtutea fundamentala, cea pe care se sprijina competenta. Un competent care e necinstit e unul care poate sa-si aduca spre interesul lui, intr-un fel greu detectabil de catre cei din afara, misiunea pentru care a fost trimis si care nu este de a-si ingriji propria prosperitate, ci de a se gandi la binele general. Si de a face tot ce-i sta in putinta pentru ca acest bine general sa se realizeze. Cinstea, in sine, e un lucru laudabil in orice fel de imprejurari s-ar manifesta", afirma Sora, in mesajul video.

El spune ca o cinste fara competenta nu duce insa departe: nu poti sa-ti trimiti in Parlament un reprezentat care nu intelege - chiar impins de cele mai bune intentii - cum anume trebuie sa procedeze si ce anume trebuie sa faca pentru a-si indeplini misiunea.

"Pentru mine, in momentul de fata, problematica stanga-dreapta este in intregime irelevanta. In ce ma priveste pe mine, personal, am sa pun stampila pe buletinul de vot al Uniunii Salvati Romania. Asta e alegerea mea. Nu pot obliga pe nimeni sa faca la fel. Dar pot sa impartasesc lumii punctul meu de vedere. Cred ca e bine sa mergem in directia de care vorbeam pentru ca avem de-a face cu oameni competenti, care si-au dovedit competenta in tot ce-au facut pana in momentul de fata. Sunt niste oameni care nu isi depasesc limitele - adica nu isi intind activitatea dincolo de posibilitatile lor, nu au aceasta pretentie - , iar lucrul pe care il fac il fac bine, de la inceput pana la capat", mai transmite filosoful Mihai Sora.

El mai spune ca este important votul, dar este important, de asemenea, sa gandesti inainte de a pune stampila pe numele ales, sa nu o pui la intamplare.

"Tu iti alegi, in fond, pe cineva care sa-ti reprezinte tie interesele si, pentru ca sa-l alegi bine, trebuie sa-l cantaresti, sa te informezi, sa nu iei votul drept o simpla formalitate. E vorba de soarta ta: tu pe asta pui stampila! Deci cantareste-o bine", mai transmite Sora in mesajul video, aratand ca in ziua alegerilor el va avea o suta de ani, o luna si patru zile si va merge sa voteze.

"Este vorba de soarta mea pentru restul... cat imi mai ramane sa ma bucur de viata. Voi aveti obligatia sa mergeti sa votati. Altfel, va pierdeti dreptul de a va plange daca nu va merge bine. De aceea va indemn, oameni buni, sa mergeti duminica viitoare sa votati: sa puneti stampila pe numele pe care-l alegeti VOI: dupa matura chibzuinta!", isi incheie Sora mesajul.