Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ramane in arest preventiv pana in luna ianuarie a anului viitor in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta de procurorii DNA Ploiesti, decizia fiind definitiva, transmite Agerpres.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Ploiesti, magistratii acestei instante au respins, miercuri, ca nefondata, contestatia formulata de Blejnar impotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, in 29 noiembrie, prelungirea arestarii preventive a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 8 decembrie pana la data de 6 ianuarie 2017 inclusiv.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte care urmau sa fie incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acestia sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", se preciza intr-un comunicat al DNA.