Presedintele Klaus Iohannis si omologul sau moldovean Nicolae Timofti au avut, miercuri, o discutie telefonica pe tema alegerilor care au avut loc in Republica Moldova, dar si despre cele de duminica, din Romania, precum si despre relatia bilaterala, in contextul finalizarii mandatului prezidential al lui Timofti.

Klaus Iohannis si Nicolae TimoftiFoto: Administratia Prezidentiala

"Cei doi sefi de stat au facut un schimb de pareri pe marginea situatiei social-politice din Romania si Republica Moldova, inclusiv despre procesele electorale din cele doua tari. In context, Nicolae Timofti s-a aratat increzator referitor la desfasurarea corecta a scrutinului parlamentar din 11 decembrie din Romania, la care vor isi vor exprima optiunea de vot si alegatorii din stanga Prutului, care detin cetatenie romana", se arata intr-un comunicat al Presedintiei moldovene, potrivit News.ro.

Nicolae Timofti a accentuat necesitatea aprofundarii dialogului Chisinau - Bucuresti, in contextul adoptarii in cadrul CSAT a "Strategiei pe termen mediu si lung privind relatia Romaniei cu Republica Moldova". Iohannis l-a asigurat pe omologul sau moldovean ca Romania "va continua sprijinirea Republicii Moldova pe calea ireversibila de integrare europeana, inclusiv prin sustinerea avansarii reformelor si consolidarea unor institutii democratice, corecte si transparente".

Klaus Iohannis i-a adresat lui Timofti un mesaj si cu ocazia finalizarii mandatului sau, multumindu-i pentru "performanta resetarii dialogului bilateral si construirea unor legaturi speciale atat intre doua state, cat si intre doi presedinti prieteni".

La finalul discutiei, Presedintele Timofti i-a multumit Presedintelui Iohannis pentru conferirea, recent, a inaltei distinctii "Steaua Romaniei" in grad de Colan.