Doi turci si un sirian care incercau sa intre ilegal in tara au fost prinsi de politistii de frontiera din Giurgiu, migrantii fiind transportati pana in apropierea granitei cu un camion condus de un cetatean turc, relateaza News.ro.

Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat trei barbati care mergeau pe jos dinspre Bulgaria spre Romania, incercand sa evite controlul de frontiera.

Politistii de frontiera au stabilit ca este vorba despre doi cetateni turci, in varsta de 31 si 38 ani, si un cetatean sirian, de 17 ani.

"Cei trei au declarat ca s-au intalnit, in urma cu cateva zile, intr-o parcare din Bulgaria, unde au apelat la soferul unui camion pentru a-i ajuta sa ajunga in apropierea frontierei cu Romania, de unde urmau sa-si continue calatoria ilegal, spre un stat din spatiul Schengen. Soferul camionului i-a transportat pana la intrarea in punctul de trecere a frontierei Giurgiu si le-a indicat o zona pe unde sa mearga pentru a incerca sa evite controlul de frontiera", se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Extinzand cercetarile, politistii de frontiera au descoperit, intr-o parcare din apropierea punctului de frontiera, un cap tractor si o remorca, sofer fiind un cetatean turc de 57 de ani, despre care cei trei barbati au spus ca i-a transportat pana in apropierea granitei.

Conform protocolului romano-bulgar, cei trei cetateni si soferul urmeaza sa fie predati politistilor de frontiera bulgari, pentru continuarea cercetarilor.