Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari, ca ancheta penala declansata de Parchetul General in urma sesizarii facute de fostul ministru Petre Toba nu va influenta decizia CNATDCU in acest caz si ca nu pune presiune asupra comisei.

Petre TobaFoto: gov.ro

Intrebare: Despre plagiate. Considerati ca ancheta procurorilor pune presiune asupra comisiei care a reanalizat sesizarea de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Petre Toba?

Mircea Dumitr: Nu e nicio presiune asupra comisiei si nu vad nicio legatura cauzala intre cele doua chestiuni. Este o chestiune pur procedurala pentru care Parchetul a declansat inerent acea ancheta. Nu sunt vizate persoane care au elaborat referatul de specialitate si nicidecum persoanele care acum sunt in Consiliul General al CNATDCU.

Daca va influenta? Sub nicio forma. Exact ceea ce va considera comisia de specialitate, comisia tehnica inainte, comisia de specialitate si votul final al CNATDCU, acela va fi verdictul final.

Intrebare: Cand semnati ordinul de retrage a titlului?

Mircea Dumitru: Toata procedura este dusa pana la capat. Dar domnia sa a facut o contestatie. Trece termenul respectiv, analiza contestatiei. Deja se face. Vreau sa spun ca este declansata si acea procedura inerenta de catre parchet. Apoi este si analiza CCR, care trebuie sa reglementeze daca Ministerul Educatiei poate sa retraga titlul de doctor.