Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a lui James J. Townsend Jr., adjunctul asistentului Secretarului Apararii al Statelor Unite ale Americii, pentru politica europeana si NATO, informeaza Cotroceniul.

"Astfel, in semn de apreciere a contributiei substantiale avuta la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, pentru sprijinul constant acordat tarii noastre in vederea atingerii obiectivelor nationale de securitate, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Ofiter, domnului James J. Townsend Jr., adjunctul asistentului Secretarului Apararii al Statelor Unite ale Americii, pentru politica europeana si NATO", transmite Administratia Prezidentiala

Decorarea a fost facuta la propunerea Ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc.

James J. Townsend Jr. este responsabil cu gestionarea relatiilor curente de aparare intre Statele Unite si NATO, UE si tarile europene, potrivit prezentarii de pe site-ul oficial al Departamentului american al apararii.

Townsend Jr a fost in vizita in Romania in noiembrie anul trecut pentru a participa la reuniunea grupului la nivel inalt pe teme de aparare Romania-SUA.

Oficialul american a participat si la intrevederea pe care premierul Dacian Ciolos a a avut-o in mai, la Casa Alba, cu vicepresedintele SUA, Joe Biden.