Petre Mazilu, patronul societatii General MPM Impex SRL, firma care a sapat groapa in care a cazut cu motocicleta Bogdan Gigina, s-a prezentat miercuri la DNA in calitate de suspect, el afirmand ca semnalizarile in zona, la acel moment, au fost facute corect, iar, in opinia sa, o mare parte din vina a avut-o si tanarul politist, transmite Agerpres.

Groapa in care a murit politistul Bogdan Gigina, semnalizata defectuosFoto: Mediafax

''Semnalizarile au fost corecte, se stia de groapa, s-a lucrat trei zile inainte. Inainte cu o ora a trecut o delegatie, era a presedintelui. Deci nu se poate spune ca nu a fost semnalizata corect. (...) Erau doua lampi. (...) Eu zic ca s-a respectat intru totul legea in ceea ce priveste semnalizarea gropilor. (...) La cativa metri, nu as putea sa precizez cu exactitate, dar erau semnale luminoase si semne de presemnalizare cat ne-a putut permite sa nu incurcam intersectia, era foarte aproape si nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri, in niciun caz. Nicaieri nu scrie ca la 200 de metri in oras'', a spus Mazilu, la sediul DNA.

Acesta a fost pus sub acuzare de procurorii DNA in acest dosar. ''Am fost chemat ca suspect pentru acuzatia ca nu au fost semnale, din cate mi s-a spus, reflectorizante si ca nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. (...) Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi, nu ca ai o vina anume. Din toate punctele de vedere eu cred ca a fost semnalizata corecta si a ramas semnalizata inca doua zile cat au mai durat lucrarile'', a aratat el.

Intrebat a cui a fost responsabilitatea in acest caz, el a raspuns: ''N-as putea sa ma pronunt. Probabil ca o mare vina o are si tanarul si pacat ca a murit asa de tanar. (...) Din neatentie, probabil, a dansului. Din cate am inteles i s-a spus sa se retraga din dispozitiv din cauza conditiilor meteo. (...) El stia de ea (n.r. de groapa) cand a ajuns acolo, in intersectie, din informatii, erau doi politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei'', a mentionat Mazilu.