Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la DNA, pentru a fi audiat de procurori, transmite Agerpres.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

La intrare in sediul DNA, el a precizat ca a venit pentru a da declaratii in dosarul legat de accidentul in urma caruia a murit politistul Bogdan Gigina.

Oprea a fost la DNA si pe 17 octombrie, cand i s-au adus la cunostinta acuzatiile de ucidere din culpa.

"Este o mare tragedie pe care nu si-ar dori-o nimeni. Nu veneam de la restaurant, eram in timpul serviciului. Cer iertare familiei politistului Bogdan Gigina. (...) Incerc sa trec prin aceasta tragedie cu demnitate. Este foarte greu, a fost un accident, o mare nefericire", a declarat atunci fostul ministru de Interne.

Dosarul de la DNA este in faza urmaririi penale, fostul ministru Gabriel Oprea avand calitatea de suspect pentru acuzatii de abuz in serviciu si omor din culpa.

Politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit in timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficiala lui Gabriel Oprea.

Bogdan Gigina avea 28 de ani si lucra la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei de opt ani. Unul dintre colegi era chiar tatal sau. In seara de 20 octombrie 2015, agentul Gigina a fost motociclistul desemnat sa deschida coloana oficiala lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier si ministru al afacerilor interne.

Pe o ploaie marunta, vizibilitate redusa si cu o viteza de 84 km/h, spun procurorii, in zona Bulevardului Stirbei Voda agentul a pierdut controlul motorului si a cazut intr-o groapa ce fusese sapata pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor.

In noaptea producerii accidentului, reprezentantii Politiei Capitalei comunicau ca agentul era la fluidizarea traficului in zona intersectiei Stirbei Voda, abia a doua zi recunoscand ca era angrenat in "fluidizarea traficului rutier si deplasare in siguranta a unei coloane oficiale", constituita pentru "viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne" Gabriel Oprea.