Vasile Catea, directorul Salubris SA, a declarat, marti, jurnalistilor, ca echipele societatii de salubrizare au efectuat mai multe interventii in zona lacului Venetia in timpul carora au fost capturati 16 caini fara stapan, informeaza Agerpres.

Actiunea a fost demarata dupa ce o femeie a fost muscata de o haita de caini si a ajuns in stare grava la spital.

"Locatia este in continuare in atentia noastra si este monitorizata de angajatii nostri. Salubris a intervenit in zona Tatarasi - Ciric - Venetia si anterior incidentului, desfasurand numeroase actiuni de prindere a cainilor fara stapan si capturand numai in cursul anului 678 exemplare canine din aceasta zona", a declarat Vasile Catea.

Reprezentantul societatii de salubrizare a Iasiului sustine ca este imposibila capturarea tuturor cainilor intrucat in zona exista o padure ce apartine Ocolului Silvic, sunt terenuri private pe care accesul angajatilor este interzis sau sunt caini abandonati de localnicii din satele invecinate.

"Exemplarele capturate nu au fost localizate in domeniul public al municipiului Iasi, ci intr-o padure gestionata de Ocolul Silvic Iasi. In zona exista mai multe proprietati private precum hoteluri, restaurante, dar si proprietati ale statului, precum tabara pentru elevi care este gestionata de ministerul de resort. In acest moment tabara nu este functionala, dar in ea a fost semnalata prezenta a numerosi caini comunitari", a mai spus Vasile Catea.

El a mai spus ca Salubris SA militeaza pentru cresterea si ingrijirea responsabila a animalelor si condamna cu vehementa abandonul acestora pe domeniul public.

Potrivit acestuia, din anul 2005 pana in prezent, Salubris SA a capturat si a gestionat 90.000 de caini.

O femeie a fost adusa, luni, in stare grava la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Sfantul Spiridon dupa ce a fost muscata de 15 caini intr-o padure de la marginea Iasiului. Femeia sustine ca s-a dus sa aduca apa de la lacul Venetia atunci cand haita de caini s-a napustit peste ea. Cainii i-au provocat multiple rani la nivelul mainilor si picioarelor.