Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului orasului Deta, din judetul Timis, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in 2013, a fost arestat preventiv, dupa ce ar fi lovit, santajat si lipsit de libertate un tanar care ar fi vrut sa discute cu o fata din anturajul lui Roman, relateaza News.ro.

Potrivit politistilor, in 3 decembrie, Bogdan Roman, fiul primarului orasului Deta, Petru Roman, a amenintat si a lovit un tanar care ar fi incercat sa discute cu o fata din anturajul sau. De asemenea, fiul cel mare al edilului l-a lipsit de libertate pe tanar si i-ar fi cerut 2.000 de euro "ca sa il ierte".

Duminica, tanarul urma sa ii dea lui Bogdan Roman o transa din banii solicitati, respectiv 1.000 de lei, politistii organizand un flagrant.

Bogdan Roman a fost initial retinut pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Judecatoriei Deta, care a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Timis.

"Politistii orasului Deta, sub suprevegherea unui procuror de la Parchetul Judecatoriei Deta, fac cercetari fata de un barbat de 37 de ani banuit de lovire sau alte violente, lipsire de libertate in mod ilegal si santaj. Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de luni a fost prezentat magistratilor cu propuneri legale, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. La activitati au participat si politisti de la Directia Operatiuni Speciale", a declarat Ancuta Morariu, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis.

Bogdan Roman a fost dus in arestul Politiei Timis.

In luna octombrie 2013, Bogdan Roman a fost condamnat de Curtea de Apel Timisoara la trei ani de inchisoare cu executare, pentru incaierare, dupa ce in anul 2011, el, fratele sau, Calin Roman, si alte trei persoane au fost implicati intr-o altercatie in centrul orasului Deta.

In urma scandalului, ministrul de Interne de atunci Traian Igas a dispus o ancheta coordonata de seful Politiei Romane de la acel moment Liviu Popa. Ulterior, Popa a anuntat ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei politisti din Deta erau cercetati prealabil. La scurt timp, fostul ministru Traian Igas a anuntat ca seful Politiei Deta de la acea data, Viorel Golosie, a demisionat si si-a depus actele de pensionare.

In februarie 2012, Bogdan Roman a fost cercetat alte in doua noi dosare penale, dupa ce a fost implicat intr-o alta altercatie cu doi tineri. Cei doi tineri au ajuns la spital in urma altercatiei, insa nu au mai depus plangere pe numele lui Roman.

Petru Roman (PNL) este primar al orasului Deta din anul 2008.