Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II - Csanadpalota au depistat sase cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, ascunsi intr-un camion incarcat cu citrice.

Duminica, in jurul orei 22.00, la punctul de frontiera s-a prezentat la iesirea din tara cetateanul turc Huseyin A., in varsta de 39 de ani, conducand un automarfar inmatriculat in Turcia si care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, citrice din Turcia pentru o societate comerciala din Belgia.

La controlul autovehiculului, politistii de frontiera au constatat ca sistemul de inchidere prezinta urme de relipire, fapt pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii si efectuarea unui control amanuntit.

Astfel, au fost descoperite ascunse printre lazile cu citrice sase persoane de sex masculin. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, solicitanti de azil in Romania.

La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu are cunostinta despre modul in care cetatenii irakieni au urcat in camion.

Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor irakieni acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului turc pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.