Un baiat in varsta de 6 ani, din comuna vasluiana Vutcani, si-a salvat, luni, dintr-un incendiu fratii de trei luni si, respectiv, 1 an si trei luni, dupa ce casa in care erau lasati nesupravegheati a luat foc, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, cei trei copii locuiau cu bunicii, parintii aflandu-se la munca in strainatate.

'A fost un accident nefericit. Copiii au fost lasati in casa singuri, in timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. Din primele informatii, aveau in casa o soba defecta, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de neglijare, este o familie suportiva, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Din fericire, copilul de 6 ani a avut prezenta de spirit si a reusit sa scoata din casa fratiorii mai mici, iar apoi niste vecini au venit in ajutor. Cazul ramane in monitorizarea autoritatilor locale din Vutcani', a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

La fata locului a intervenit o autospeciala a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care a lichidat incendiul in aproximativ o ora. Cauza probabila a izbucnirii focului a fost un cos de fum defect. Autoritatile locale cauta solutii pentru ajutorarea familiei, avand in vedere ca in urma incendiului, casa a fost distrusa in totalitate.