Procurorii doljeni au ridicat 15 arme si peste o mie de cartuse din casa barbatului care a ucis doua persoane si a ranit alte doua, dupa care s-a sinucis. Potrivit anchetatorilor, agresorul a folosit patru pistoale in timpul atacului de la Palilula, scrie news.ro.

Anchetatorii au stabilit ca incidentul de vineri dupa-amiaza din localitatea doljeana Palilula, in urma caruia doua persoane au fost ucise si alte doua ranite, a pornit de la un conflict spontan care a degenerat in jurul orei 16.45. Agresorul a folosit patru arme in timpul atacului.

"S-a stabilit ca pe fondul unui conflict spontan, generat, se pare, de o disputa verbala intre patru cetateni si respectivul agresor, acesta, consecutiv primului conflict verbal, a avut o noua intalnire cu cei patru, in urma careia a reactionat violent folosind patru arme letale. Deocamdata noi nu stim exact care au fost folosite la inceput. Sunt doua pistoale care au fost folosite in uciderea celor doua victime si agresorul s-a impuscat cu o a treia. De pe drumul public au fost ridicate trei arme de foc, majoritatea au fost modificate, o a patra arma a fost predata Politiei de un martor. Noi consideram ca aceste patru arme au fost folosite la savarsirea infractiunilor de omor", a declarat, luni, procurorul Cristian Ciolacu, care desfasoara cercetarile in acest caz.

Anchetatorii au confiscat mai multe bunuri din locuinta in care agresorul locuia cu sotia sa, medic rezident.

"In urma cercetarii locului faptei, curtea si casa in care locuia fara forme legale, se pare ca acesta avea improvizat un atelier in care au fost gasite multe componente arme letale modificate, arme letale nemodificate, inclusiv substante si echipamente de turnat gloante si casetat cartuse. Despre acest atelier deocamdata noi facem verificari. Au fost ridicate patru telefoane mobile, doua laptopuri, patru sisteme de stocare usb si un gps, urmand a se face verificari despre ce preocupari avea acesta. Banuim ca nu facea numai din pasiune ceea ce facea. Din declaratiile sotiei a urmat scoala profesionala si in mod evident avea o aplecare spre partea tehnica, sotia sa fiind medic rezident. Nu avem date daca facea trafic, se fac verificari in acest sens. Din declaratiile sotiei reiese ca nu se baga in treburile sotului, acesta ar fi tinut inchis atelierul. (...) Au fost confiscate in jur de 15 arme si peste o mie de cartuse, utilaje, componente de arme, majoritatea interzise la detinere, dar si un strung si o bormasina fixa", a mai declarat procurorul.

Anchetatorii au descoperit armele si cartusele ascunse in bidoane de plastic dar si intr-un hidrofor.

In urma cercetarilor si dupa efectuarea necropsiilor celor doua persoane ucise, s-a stabilit ca atacatorul a tras mai mult de zece focuri asupra victimelor sale.

"Tuburile care s-au gasit au fost peste zece, banuim ca s-au tras mai mult de zece focuri. Una dintre victime a fost impuscata de sapte ori, in zona capului si membrelor inferioare, fiind vorba de Trandafir Fabian. Tatal acestuia, Trandafir Ion, a fost impuscat cu un singur foc si a murit pe loc pentru ca leziunea a intersectat cordul. El a tras un singur foc spre el, a fost in zona occipitala, leziune incompatibila cu viata", a mai precizat Cristian Ciolacu.

Procurorul a primit de la sotia lui Dragos Furtuna mai multe documente medicale emise de medici din Germania, care ar atesta ca acesta era bolnav. Documentele urmeaza sa fie traduse pentru a se stabili de ce afectiuni suferea barbatul.

Dragos Furtuna, in varsta de 28 ani, a impuscat mortal, vineri dupa-amiaza, doi doljeni, pe Ion Trandafir si pe fiul acestuia, Fabian. De asemenea, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova au ajuns Ion Stuparu, cu plaga impuscata in antebrat, si Vasile Zidaru, cu plaga prin impuscare in obraz.

Dupa atacul asupra victimelor sale, Dragos Furtuna s-a impuscat in cap, leziunile provocandu-i decesul la scurt timp dupa ce a ajuns la spital. Furtuna si victimele sale au avut initial un conflict verbal dar discutiile au degenerat in violente fizice.