Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va lua joi decizia finala in cazul sesizarii de plagiat privind teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Consiliul general al CNATDCU va vota joi raportul dat de Comisia juridica din cadrul institutiei, a declarat pentru HotNews.ro Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Presedintele Comisiei juridice din cadrul CNATDCU a inaintat Consiliului general raportul intocmit de grupul de trei experti si validat de Comisia juridica.

Reamintim ca cei trei experti care au intocmit raportul privind teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sunt prof. dr. Radu Chirita – Facultatea de drept, Universitatii Babes-Bolay din Cluj Napoca, prof. dr. Vlad Constantinesco - Facultatea de Drept, Universitatea „Robert Schumann” din Strasbourg, si prof. dr. Claudia Ghica-Lamarchard - Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franta). Ultimii doi au semnat in 2012 raportul stiintific cerut de Universitatea din Bucuresti asupra tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta care a concluzionat ca teza fostului prim-ministru “constituie un plagiat vadit”.

Citeste aici mai multe detalii despre cei trei experti care au analizat teza lui Kovesi