Un taximetrist a vazut, joi noapte, in zona Republica din Capitala, un barbat care urca cu forta in masina mai multe persoane, acesta apeland 112. Pana la interventia politistilor, taximetristul l-a urmarit pe barbat, stabilindu-se apoi ca soferul bause iar persoanele din masina erau iubita si copilul lui, relateaza Mediafax.

Sofer baut, prins de politistiFoto: Captura video

In noapte de joi spre vineri, putin dupa miezul noptii, un taximetrist din Capitala a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a anunta ca a vazut in trafic, in zona Republica, un sofer care a urcat cu forta mai multe persoane intr-un autoturism. Apelul a fost preluat de politistii de la Brigada Rutiera, care au plecat in directia indicata, tinand legatura cu taximetristul care urmarea masina.

"Dispeceratul Brigazii Rutiere a tinut permanent legatura cu acel conducator auto si cu echipajele aflate in serviciu la acea ora si, dupa aproximativ cinci minute, politistii rutieri au reusit depistarea autoturismului in trafic, pe Soseaua Fundeni. Politistii au blocat autoturismul, au identificat ocupantii acestuia, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului auto a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca persoanele urcate cu forta in autoturism erau concubina si copilul conducatorului autoturismului", se arata intr-o informare remisa de Brigada Rutiera.

In acest caz a fost deschis dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, soferul baut fiind condus la Institutul de Medicina Legala pentru recoltarea de probe biologice.

"Brigada Politiei Rutiere multumeste conducatorului auto pentru dovada de spirit civic de care a dat dovada si ii asigura pe toti participantii la trafic ca vor actiona cu promptitudine ori de cate ori vom primi sesizari cu privire la incalcarile normelor rutiere sau de convietuire sociala, menite sa puna in pericol vietile cetatenilor", mai informeaza Brigada Rutiera.