Se circula in conditii de iarna pe mai multe drumuri din tara, inclusiv pe DN1, unde este aglomerat si pe anumite portiune se merge in coloana, anunta Centrul Infotrafic, citat de News.ro. In acelasi timp, restritiile de trafic impuse masinilor de mare tonaj pe DN 18 Baia Sprie - Mara, in judetul Maramures, din cauza ninsorii abundente, au fost ridicate.

Circulatie de iarnaFoto: HotNews / DP

Vineri, la ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera este ingreunata pe sensul de urcare (catre Brasov) al DN 1 Ploiesti - Brasov, din cauza numarului mare de masini si a conditiilor meteo nefavorabile (zapada viscolita), potrivit Infotrafic.

Vizibilitatea este sub 50 de metri in zona, iar pe alocuri, chiar sub 30 de metri.

Tot pe DN 1, in zona localitatilor prahovene Comarnic si Busteni, se circula in coloana.

De asemenea, si pe DN 1A Cheia - Sacele se circula in conditii de iarna.

Potrivit sursei citate, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna si pe DN 17, intre Bistrita si Vatra Dornei, in judetul Bistrita-Nasaud, masinile care nu au cauciucuri de iarna nefiind lasate sa treaca pasul Tihuta.

In apropiere de Pasul Tihuta, la kilometrul 100, un autotren a ramas blocat in zapada si blocheaza un sens. Se circula dirijat, pe un fir, in ambele sensuri.

Probleme de vizibilitate sunt si pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, unde intre kilometrii 235 - 260 ninge abundent, lucratorii de la drumuri incercand sa curete soseaua.

Centrul Infotrafic a anuntat ca, in jurul orei 15.00, restrictiile impuse vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe DN 18 Baia Sprie - Mara (Pasul Gutai), in judetul Maramures, impus vineri dimineata din cauza ninsorii abundente, au fost ridicate.

La ora transmiterii acestei stiri, mai sunt restrictii de circulatie pentru masinile de mare tonaj, cauzate de ninsori, in judetul Harghita, pe DN 13B Praid - Gheorghieni. Restrictia de pe DN 13A - Praid - Miercurea Ciuc a fost ridicata.

Probleme din cauza zapezii si a viscolului s-au inregistrat vineri si pe drumurile din Bistrita-Nasaud, Arad si Mures.

La ora transmiterii acestei stiri sunt in vigoare avertizari cod portocaliu de viscol in 13 judete. Totodata, este in vigoare si o atentionare cod galben, pentru intreaga tara, care expira in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.00.