Sambata, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent in cea mai mare parte a tarii, informeaza ANM, citata de Mediafax. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, iar cele minime intre -11 si -1 grad, usor mai scazute in depresiuni.

Vina iarnaFoto: USER UPLOADED

In nordul, nord-estul si centrul tarii vor fi innorari temporare si va mai ninge, in general slab cantitativ, local in Maramures si in zona Carpatilor Orientali si pe arii mai restranse in restul zonelor montane, in Moldova si Transilvania. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si fulguieli izolate.

Desi la cote mult mai reduse decat in intervalul precedent, vantul va mai avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai inalte, viscolind si spulberand zapada, iar in timpul zilei, intensificari temporare vor fi si in sudul, centrul si estul tarii, spulberand trecator zapada in nordul Moldovei si in Transilvania. Izolat, in zonele joase de relief, dimineata si noaptea se va semnala ceata, posibil asociata cu depunere de chiciura.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua, dar la cote mult mai reduse decat in intervalul precedent. Valorile termice vor marca o scadere usoara, astfel incat temperatura maxima va fi de 6...7 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -4 grade.

Duminica, valorile termice, in special cele nocturne, vor continua sa se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul intregii tari. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nordice, nord-estice si in zona Carpatilor Orientali, unde trecator si pe arii restranse va ninge slab.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare mai ales in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 6 grade, iar cele minime intre -13 si -1 grad, usor mai coborate in zonele depresionare. Izolat, in zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.