Peste 1.000 de salariati de la Uzina Dacia din Mioveni au participat, vineri dimineata, la un protest spontan fata de conditiile de transport, dupa ce mai multe autobuze cu care fac naveta au fost implicate in accidente in ultimele luni, relateaza Agerpres.

Angajatii care au iesit din schimbul de noapte au refuzat sa urce in autobuzele care ii asteptau si s-au strans pe platoul din fata uzinei. Oamenii s-au aratat nemultumiti de starea in care se afla mijloacele de transport, dar si de lipsa de experienta a soferilor.

'Absenta scolilor profesionale se vede si la ei. Mai sunt scoli pentru soferi? Ii luam de pe strada, le dam carnetul (...) si punem viata a 40 de oameni in mana unui copil care doreste si el sa aiba de lucru, dar el nu are o calificare necesara. El nu stie ca nu are voie sa urce intr-o masina care nu are sistem de siguranta', a spus viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

Protestul a fost determinat de doua accidente colective in care au fost implicate autobuze ale firmelor care asigura transportul angajatilor de la Dacia.

Pe 2 august, doua autobuze cu muncitori au intrat in coliziune pe o sosea din localitatea argeseana Vulturesti, autoritatile activand planul rosu de interventie. In urma evenimentului rutier, 13 persoane au fost transportate la spitalele din Pitesti si Mioveni.

Ultimul accident a avut loc pe 25 noiembrie, la Pitesti. Doua autobuze in care se aflau peste 80 de angajati de la Dacia s-au ciocnit violent, 17 persoane fiind ranite.