Premierul Dacian Ciolos arata, intr-un mesaj video transmis de Ziua Nationala, ca suntem intr-un moment in care arata ca viitorul Romaniei depinde de alegerile pe care le vom face, de staruinta si consecventa cu care vom fi capabili sa ducem un proiect la bun sfarsit.

Dacian Ciolos arata ca 1 Decembrie 1918 ca a fost un miracol al istoriei si ca se poate spune despre consfintirea Marii Uniri a Romaniei moderne ca a fost un miracol al istoriei.

"Insa, in spatele miracolului se afla oameni in primul rand, oameni care au stiut sa viseze, care au stiut sa puna in aplicare acest ideal, cu consecventa, cu staruinta. Ma gandesc la personalitati politice, la oameni de cultura, la oameni care pur si simplu au crezut in acest ideal si si l-au asumat de la o generatie la cealalta. Si acest lucru a fost posibil atunci, in 1918, pentru ca am avut calitate in educatie, valoare in cultura, a fost posibil datorita curajului armatei romane, a fost posibil pentru ca am avut oameni politici inspirati. Si in felul acesta a putut sa inceapa acest vis al Romaniei moderne, al Romaniei intregi.

Astazi, la 98 de ani de la acel moment, la doar doi ani inainte de Centenarul Marii Uniri, suntem in fata unei provocari care sa ne permita sa desavarsim acest proiect al Romaniei moderne.

Si acest lucru este posibil asumandu-ne un proiect de tara impreuna, dincolo de diferenta de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat. Acest vis si aceasta viziune asupra a ceea ce vrem de la Romania moderna, de la Romania viitorului ne poate ajuta sa gasim in noi forta coerentei, forta coeziunii in a sustine un proiect de tara. Suntem intr-un moment in care, prin alegerile pe care le vom face, prin staruinta si consecventa cu care vom fi capabili sa ducem un proiect la bun sfarsit, de acestea va depinde viitorul Romaniei si sunt convins ca putem sa ni-l asumam impreuna.

La multi ani, Romania! La multi ani, romani, oriunde v-ati afla! La multi ani tuturor celor care traiesc in Romania!", spune premierul in incheiere.