Aproximativ 150 de TIR-uri se afla la coada in Vama Albita, din judetul Vaslui, pe sensul de iesire din tara spre Republica Moldova, aglomeratia fiind cauzata de timpul necesar completarii fiselor de insotire a marfii din autotrenuri, informeaza News.ro.

Miercuri dupa-amiaza, autoritatile de frontiera de la Vama Albita se confrunta cu o aglomeratie pe poarta de iesire din tara destinata autovehiculelor de transport al marfii.

La ora transmiterii acestei stiri, peste 150 de camioane, majoritatea inmatriculate in Republica Moldova, asteptau la rand pentru efectuarea controlului vamal. Coada se intinde pe o lungime de aproximativ doi kilometri, pana la mijlocul localitatii Rasesti, prima dinaintea Vamii Albita.

Autoritatile de frontiera vasluiene sustin ca timpii de asteptare ar fi de aproximativ 100 de minute, desi, la randul lor, soferii de TIR-uri sustin ca sunt nevoiti sa astepte ore in sir pentru a trece in Republica Moldova.

Aceasta situatie este creata, potrivit autoritatilor de frontiera, de timpul necesar completarii fiselor de insotire a marfii din autotrenuri.