Tirurile care asteapta formalitatile de frontiera la iesirea din Romania prin Punctul de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formeaza miercuri o coada de aproximativ sapte kilometri pe DN 5 Giurgiu-Bucuresti pana in dreptul localitatii Fratesti, transmite Agerpres.

In aceasta situatie ITPF Giurgiu a dublat personalul pentru formalitatile necesare la trecerea frontierei.

"In acest moment sunt in asteptare la PTF Giurgiu-Ruse pe sensul de iesire din Romania un numar de 170 de tiruri, eu vin dinspre Bucuresti si le-am numarat, timpul de asteptare in aceasta situatie fiind de 60 de minute. Pana la orele 7.20 nu a fost trafic de tiruri, dar acum acestea au inceput sa vina unele dupa altele pentru ca este perioada cand se inchid contractele comerciale derulate pe timpul anului. Si la turisme situatia este aceeasi, pana in seara zilei de marti au trecut frontiera spre Bulgaria 20 de turisme, iar de azi-noapte si pana acum au tranzitat PTF Giurgiu-Ruse, pe ambele sensuri, 1.500 de autoturisme, timpul de asteptare la autoturisme fiind cuprins intre 15 si 30 de minute. In aceasta situatie, pentru fluidizarea traficului, am a suplimentat personalul la frontiera, practic am dublat personalul, am chemat rezerva de acasa. Lucram pe patru benzi la autoturisme si pe doua benzi la camioane', a declarat seful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

El spune ca la autoturisme traficul este crescut la iesirea din Romania deoarece foarte multi romani 'profita de mini-vacanta de 1 decembrie si au servicii platite in Bulgaria, mai putin in Grecia de aceasta data', pentru petrecerea timpului liber.

Pe sensul de intrare in Romania nu sunt cozi in vama Giurgiu-Ruse.

De asemenea, cozi de zeci camioane s-au format, miercuri, pe sensul de iesire din tara spre Republica Moldova, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita.

'Este aglomeratie pe sensul de iesire din tara, la autocamioane, coada de masini fiind pana in satul Rasesti. Timpii de asteptare sunt de aproximativ 100 de minute', au precizat reprezentantii Biroului Vamal Albita.

Mii de romani s-au prezentat si in punctele de frontiera din vestul tarii, incepand de miercuri dimineata, pentru a iesi din tara, profitand de minivacanta de sarbatori, ceea ce a aglomerat vamile, la Nadlac II, pe autostrada, fiind nevoie sa se astepte aproximativ o ora pentru controlul documentelor.