Circulatia se desfasoara ingreunat, in coloana, pe DN1, pe sensul spre Valea Prahovei, pe DN 2 Bucuresti - Urziceni, pe DN 7, in zona localitatii argesene Bascov si pe autostrada A1, la iesirea din tara prin vama Nadlac, potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana, citat de News.ro.

Pe DN 1 se circula in coloana in dreptul localitatii Comarnic, pe sensul de mers spre Brasov, intre kilometri 101 si 107, precum si in Busteni, intre kilometri 129 si 131.

Traficul este aglomerat si pe DN2, in judetul Ilfov, pe sensul Bucuresti Urziceni.

Si in judetul Arad, pe autostrada A1, la iesirea din tara prin vama Nadlac, se circula in coloana.

Politistii le recomanda soferilor, pentru evitarea ambuteiajelor la frontiera cu Ungaria, sa foloseasca si alte puncte de trecere a frontierei, cum sunt PTF Turnu pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone sau PTF Nadlac I (vechiul punct), unde se poate ajunge iesind de pe autostrada la ultimul nod rutier.

Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti se circula in coloana la iesirea spre Ramnicu Valcea.

De asemenea, in coloana se circula si pe DN7, in zona localitatii argesene Bascov.

Circulatia pe DN 11 Bacau - Onesti este oprita in ambele sensuri, la kilometrul 162, in zona localitatii Magura, unde s-au ciocnit un camion cu un autoturism.

Mii de romani s-au prezentat in punctele de frontiera din vestul tarii, incepand de miercuri dimineata, pentru a iesi din tara, profitand de minivacanta de sarbatori, ceea ce a aglomerat vamile, la Nadlac II, pe autostrada, fiind nevoie sa se astepte aproximativ o ora pentru controlul documentelor.

Atat DN7, in judetul Arad, cat si autostrada Arad-Nadlac, erau aglomerate inca de dimineata, iar in Vama Ndlac II, de pe autostrada, s-au format coloane de masini.

Conform aplicatiei de pe pagina de internet a Politiei de Frontiera, Nadlac II este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei si asteapta, in medie, 50 de minute. Unii soferi au reclamat, insa, ca se aflau de doua ore in coloana si mai aveau de asteptat pentru control.

Conform sursei citate, soferii sunt sfatuiti sa aleaga alte puncte de trecere, precum Nadlac I (DN7), Varsand si Turnu, care nu sunt aglomerate.