Tribunalul Bucuresti a respins acordul de recunoastere a vinovatiei pentru Ron Weiner, in dosarul "Black Cube", a trimis cauza la procuror pentru continuarea urmaririi penale si a dispus ca acesta sa ramana sub control judiciar, decizia nefiind definitiva, informeaza News.ro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au propuns instantei condamnarea israelianul Ron Weiner la trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce si-a recunoscut vinovatia.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a analizat acordul de recunoastere a vinovatiei a audiat partile vatamate si le-a solicitat sa spuna daca sunt de acord cu aceasta procedura rapida de judecare a lui Ron Weiner.

In urma deliberarilor, instanta a stabilit sa trimita dosarul inapoi la procurorii DIICOT pentru continuarea urmaririi penale, nefiind de acord cu judecarea lui Weiner prin procedura simplificata si cu pedeapsa de trei ani de inchisoare.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in 10 zile de la comunicare.

Un alt judecator de la Tribunalul Bucuresti a acceptat, in 16 noiembrie, acordul de recunoastere a vinovatiei pentru israelianul David Geclowicz si l-a condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, in acelasi dosar privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infractiuni.

In dosarul "Black Cube" sunt cercetati in continuare de procurorii DIICOT fostul ofiter SRI Daniel Dragomir si Yossi Barkshtein, ultimul fiind angajat al firmei israeliene de investigatii. Dragomir este in arest preventiv din 14 septembrie, iar pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legatura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, caruia i-a spus ca vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui in judecata de catre DNA, cerand demararea operatiunii "Tornado".