Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti intr-o conferinta de presa ca Ministerul Apararii i-a trimis "cu stiinta mea" o invitatie speciala primarului Gabriela Firea pentru parada militara de 1 decembrie. "Faptul ca doamna primar a interpretat asa cum a interpretat mi se pare inelegant", a spus Iohannis, cu referire la declaratiile lui Firea, care a spus ca nu va merge alaturi de oficiali la parada pentru ca nu a fost invitata de Administratia Prezidentiala.

Iohannis a mai spus ca Firea a primit o invitatie speciala de la Ministerul Apararii in semn de recunoastere a meritelor primarului, care s-a implicat in terminarea la timp a lucrarilor de renovare a Arcului de Triumf, unde va avea loc parada militara.

"Am inteles ca invitatiile pentru defilarea de la Arcul de Triumf se fac tot de la Palatul Cotroceni pentru demnitarii care vor fi la tribuna in preajma presedintelui. Nu am primit aceasta invitatie. Pentru ca e o persoana cu bun simt, ministrul Apararii mi-a trimis o invitatie. Nu am cum sa merg undeva unde nu sunt dorita, dar cu siguranta, ca buna romanca ce sunt, voi serba Ziua Nationala chiar daca nu voi fi pe podium pentru Arcul de Triumf pentru care am muncit", a declarat Firea la Romania TV cu o sapatamana in urma.