Medicul Ioan Lascar, seful Sectiei de Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost marti la DNA, fiind pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in dosarul privind achizitiile facute pentru Sectia de mari arsi de la unitatea sanitara, transmite News.ro.

Ioan Lascar a stat aproximativ 30 de minute in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la plecare refuzand sa spuna ce acuzatii i-au adus procurorii. Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Ioan Lascar a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

In acelasi dosar, fostul manager al Spitalului Floreasca Radu Macovei a fost anuntat marti de procurori ca este acuzat tot de abuz in serviciu.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii au citat zece angajati de la Spitalul Floreasca sa se prezinte marti la DNA pentru a fi pusi sub acuzare in acest dosar. Printre persoanele citate ar fi si mai multi angajati de la Departamentul achizitii al unitatii sanitare.

Potrivit surselor citate, angajati ai Spitalului Floreasca vizati in ancheta sunt suspectati de abuz in serviciu, printre acuzatii fiind si aprobarea achizitiei unor echipamente medicale la preturi supraevaluate.

Initial dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1, caresi-a declinat in vara competentacatre Directia Anticoruptie.

Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari a Guvernului, dupa ce Corpul de control al ministrului Sanatatii a descoperit mai multe nereguli in functionarea Unitatii de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

"Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta (Floreasca) nu este inca functionala, in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale efectuate in ultimele luni", a conchis Corpul de control al ministrului Sanatatii in urma anchetei realizate in perioada 26-29 aprilie, la nivelul unitatii medicale.

Cu toate ca sectia a fost dotata inca din anul 2013, abia doi ani mai tarziu, in aprilie 2015, s-au eliberat avizele de functionare. Ulterior a fost pusa problema specializarii personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sanatatii si de Primaria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are sase saloane cu aparatura speciala unica in Romania, unde ar putea fi tratati simultan sase pacienti cu arsuri grave. Dupa tragedia din Colectiv, blocajul sectiei a dus la un scandal public, pentru ca ranitii cu arsuri grave nu au putut fi internati in acea sectie.