La statia meteo Bucin s-au inregistrat, in noaptea de luni spre marti, minus 13,1 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in Transilvania in zonele locuite, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Targu Mures, Gyorfy Zoltan, temperaturi scazute s-au inregistrat si la Toplita, unde minima a fost de minus 10,3 grade Celsius, la Joseni, unde s-au inregistrat minus 10 grade si la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scazut pana la minus 9,3 grade Celsius.

Valoarea masurata la Bucin este cea mai scazuta a acestui sezon, din Harghita, dar si cea mai mica inregistrata marti in Transilvania.

Gyorfy Zoltan a spus ca cerul va ramane variabil, iar in zonele muntoase din Harghita si Covasna se vor inregistra predominant ninsori, iar in zilele urmatoare cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate.

Aceste temperaturi sunt obisnuite pentru judetul Harghita, unde iernile sunt lungi si geroase. Minima absoluta a lunii noiembrie, in Harghita, s-a inregistrat in 27 noiembrie 1993, la Joseni, unde termometrele au aratat minus 28,3 grade Celsius.