Primarul orasului Singeorz-Bai, Traian Ogagau, este cercetat penal dupa ce, oprit in trafic in cadrul unei actiuni de preventie rutiera, a refuzat sa se legitimeze si sa sufle in etilotest, transmite Mediafax.

Reprezentantii Inspectoratului de Politiei Bistrita-Nasaud au declarat ca primarul orasului Singeorz-Bai, Traian Ogagau, a fost oprit in trafic in cadrul unei actiuni de preventie rutiera efectuata pe raza orasului Singeorz-Bai.

"In cadrul unei actiuni de preventie rutiera, organizata pe raza orasului Singeorz-Bai, a fost oprit in trafic un autoturism condus de un barbat de 40 de ani din Singeorz-Bai. In timpul controlului, s-a solicitat efectuarea testului alcoolscopic. Soferul a refuzat sa efectueze testul si a fost sanctionat contraventional pentru mai multe nereguli, inclusiv pentru faptul ca a refuzat sa se legitimeze, pe numele acestuia fiind deschis si un dosar penal", a declarat inspectorul principal Crina Sirb, purtatorul de cuvant al IPJ Bistrita-Nasaud.

Totodata, potrivit unor surse, primarul a parasit locul in care a fost oprit de politisti, fara incuvintarea acestora, fiind identificat ulterior si sanctionat.

Traian Ogagau a castigat alegerile locale din iunie 2016, fiind la primul mandat de primar. In 2012, el a fost condamnat la zece luni de inchisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj, pentru "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu o imbibatie alcoolica peste limita legala".

Traian Ogagau nu a putut fi contactat.