52 de straini au fost depistati in situatii ilegale, la nivel national, in aceasta saptamana, anunta Biroul Informare si Relatii Publice al Inspectoratului General pentru Imigrari, intr-un comunicat.

"In cadrul actiunilor, politistii de imigrari au depistat 33 de straini in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si pe raza de competenta a judetelor Vrancea si Cluj. Dintre acestia, cinci au primit decizii de returnare si comunicari de parasire a teritoriului Romaniei, patru au fost pusi in legalitate, o persoana a fost returnata iar pentru ceilalti s-au dispus alte masuri. De asemenea, au fost preluati de la alte structuri 19 straini pentru aplicarea masurilor din domeniul de competenta", se arata in comunicat.

Politistii de la imigrari au organizat si misiuni de indepartare sub escorta de pe teritoriul Romaniei pentru sase persoane, iar pentru sapte au intocmit documente necesare in vederea luarii in custodie publica pana la indepartarea de pe teritoriul tarii noastre.

Politistii au aplicat cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei, sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda in valoare totala de 27875 de lei, iar pe linia combaterii muncii ilegal, mai multe societati comerciale au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 31000 lei, pentru nerespectarea regimului juridic privind angajarea si detasarea strainilor, mai informeaza Inspectoratului General pentru Imigrari.