Comisarul Marius Maghiari, fost sef de serviciu la Brigada Rutiera a Capitalei, a fost trimis in judecata, vineri, alaturi de alte zece persoane, in dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in care este acuzat, printre altele, de parasirea locului accidentului si stergerea urmelor acestuia, transmite Agepres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, anchetatorii au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Maghiari pentru parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia, participatie improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual si instigare la abuz in serviciu, a lui Mihaita Georgica Anghel, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Canea si Gheorghe Ovidiu Sanfira pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual, precum si a lui Marian Marius Lupu Pasare si Ion Daniel Bocan pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu.

In dosar vor fi cercetati si Auras Tutui pentru favorizarea faptuitorului, tentativa la fals intelectual, abuz in serviciu, Daniel Pistea pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu si Marius Mihai Zaharia pentru favorizarea faptuitorului.

Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatori, la data de 8 iunie 2015, in timp ce conducea un autovehicul, Marius Maghiari ar fi lovit si proiectat pe carosabil persoana vatamata T.A., dupa care a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de cercetare penala sau a procurorului.

Maghiari ar fi modificat starea locului prin luarea victimei si plecarea cu autoturismul implicat in accidentul rutier si ar fi sters urmele acestuia.

El a transportat victima la o unitate spitaliceasca, unde a sustinut ca aceasta prezinta traumatism cranio-cerebral ca urmare a caderii accidentale de la 4-5 m inaltime, arata anchetatorii.