Noul teatru bucurestean Apollo111 va fi inaugurat vineri, cu spectacolul 'Ali: Frica mananca sufletul', in regia lui Radu Jude, informeaza un comunicat al institutiei de cultura citat de Agerpres.

Teatrul Apollo111 este fondat de Bogdan Dumitrache - director de casting si actor, Catalin Rusu - director de creatie si CEO Rusu+Bortun, Calin-Peter Netzer - regizor si Dragos Vilcu - producator de film si proprietar Multi Media Est.

Consolidat in ultimele luni, Palatul Universul va gazdui Teatrul Apollo111, creat ca un "hub cultural". Spectacolul ce marcheaza inaugurarea este creat dupa un text de Rainer Werner Fassbinder.

"Ali: Frica mananca sufletul'' spune o poveste actuala despre prejudecata, imigratie si cultura araba. Emmi (interpretata de Liliana Ghita) se indragosteste de un imigrant cu zeci de ani mai tanar ca ea, Ali (dubla distributie: Kamara si Amir Shafizadeh). Cei doi decid sa se casatoreasca, socand comunitatea in care locuiesc. Scenografia spectacolului este semnata de Iuliana Vilsan, iar luminile de Tudor Lucaciu. Distributia este completata de Adina Cristescu, Eduard Cirlan, Ilinca Harnut, Lucian Teodor Rus si Mihai Nitu.

Biletele pentru premiera sunt epuizate, iar urmatoarele reprezentatii sunt disponibile pentru vanzare online, pe BLT.ro. Spectacolul va fi jucat timp de sase saptamani pe scena din Bucuresti. Acesta este conceptul sub care va functiona stagiunea principala Apollo111 - un spectacol are 'o durata de viata' de 12 saptamani: sase saptamani de repetitii si sase saptamani de joc.

Inceputul lunii decembrie va marca si lansarea Teatrului Apollo111 pentru copii. Cei mici, alaturi de parinti, sunt asteptati in Taramul din Globul Fermecat, un spectacol dramatizat si regizat de Iris Spiridon dupa povestea 'Craiasa Zapezii' de H.C. Andersen. Premiera va avea loc pe 3 decembrie, iar biletele se pot cumpara, de asemenea, online.

Pe langa o sala de spectacole modulara de 127 de locuri, spatiul Apollo111 include un bar si o sala de repetitii. Aflat intr-o cladire istorica complet reconsolidata, noul hub cultural din strada Ion Brezoianu 23- 25 aduce un concept inedit pentru scena din Romania: fiecare stagiune va fi curata de un alt director artistic, sub o alta tema. Stagiunea 2016/2017 este coordonata de actorul Bogdan Dumitrache si abordeaza o tema interdisciplinara: teatru-film.

Printre spectacolele programate in viitor la Apollo111 se numara 'Sieranevada', dupa scenariul filmului omonim de Cristi Puiu (regizorul spectacolului de teatru urmeaza sa fie a