Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta de miercuri, o serie de masuri privind organizarea paradei militare nationale de anul acesta. Prin actul normativ s-a aprobat propunerea Ministerului Apararii Nationale de a invita reprezentanti ai unor armate ale statelor membre ale NATO si partenere pentru a participa la manifestarile prilejuite de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Astfel, alaturi de efectivele din cadrul MAPN, MAI si SRI, la invitatia Ministerului Apararii Nationale vor participa militari din mai multe tari aliate si partenere.

Ministerul Apararii Nationale va asigura, in perioada 25.11-02.12.2016, transportul, cazarea si masa militarilor straini.

Actul normativ aproba si limitele maxime de cheltuieli pentru personalul fortelor armate straine participant, similar cu sumele alocate pentru personalul militar roman in ceea ce priveste transportul, cazarea si masa, in conditiile specifice desfasurarii antrenamentelor si a paradei militare.

Participarea acestor reprezentanti la parada militara nationala reflecta aprofundarea relatiilor de cooperare dintre Armata Romaniei si armatele altor state, care au participat, de-a lungul timpului, la activitati bilaterale, exercitii comune sau misiuni in teatrele de operatii.