Guvernul a decis in sedinta de miercuri ca 2 decembrie sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, urmand ca acestia sa recupereze ziua de munca pe 17 decembrie sau sa-si prelungeasca timpul zilnic de lucru pana la 16 decembrie, potrivit Mediafax.

"Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileste ca zi libera. Pentru ziua stabilita ca zi libera, institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificarilor stabilite", se arata in hotararea guvernului.

Potrivit hotararii, noua zi libera nu este valabila pentru locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

"Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 decembrie 2016 si nici participantilor in aceste procese. Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, inclusiv incasarile efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se inregistreaza in contabilitatea unitatilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016", se spune in textul adoptat