Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, miercuri, ca raportul Corpului de control al MS arata ca sunt nereguli la Agentia Nationala de Transplant si la patru spitale, existand si suspiciuni legate de cheltuirea banilor publici, astfel ca vor fi facute sesizari privind posibile fapte penale, pentru fals si uz de fals, precum si sesizari la Agentia Nationala de Integritate, pentru conflict de interese si incompatibilitate, transmite News.ro

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

Unitatile medicale unde au fost gasite nereguli de catre inspectorii Corpului de control al MS sunt din Braila, Alba Iulia, Ploiesti si Resita, fiind vorba despre spitalele judetene. Ministrul a precizat ca in urma controlului la Agentia Nationala de Transplant au fost descoperite probleme privind derularea unui proiect european pentru donarea si transplantul de organe.

"Pentru derularea acestui proiect au fost incheiate conventii civile de prestari servicii intre Agentia Nationala de Transplant, reprezentata de domnul doctor Dan Adrian Luscalov, in calitate de director executiv, si prestator domnul doctor Luscalov Dan Adrian", a spus Voiculescu.

De asemenea, au fost incheiate contracte de prestari servicii intre Dan Adrian Luscalov, in calitate de director executiv al ANT si doctorul Andei Nica, in calitate de director adjunct al ANT.

Ministrul a precizat ca a decis sesizarea Agentiei Nationale de Integritate, care sa verifice daca exista un posibil conflict de interese si o eventuala incompatibilitate la semnarea conventiilor civile.

Vlad Voiculescu a mai spus ca exista suspiciuni legate de modul in care au fost cheltuiti bani publici.

El a dat ca exemplu cazul achizitiei unui studiu de fezabilitate pentru care referatul de necesitate a fost semnat de soferul institutiei, care era angajat cu jumatate de norma la Departamentul Achizitii. In fata Corpului de Control, acesta a declarat in scris ca nu stie ce a semnat.

"Vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals si uz de fals", a precizat ministrul Sanatatii.