Autoritatile locale din orasul Nadlac, din judetul Arad, unde ar urma sa ajunga trupul romancei care a murit in Scotia, inceraca sa ajute familia decedatei, dupa ce rudele au cerut public ajutor pentru a putea repatria trupul neinsufletit in tara, potrivit Mediafax.

"Sotul Walter Ioanovici este din Nadlac, a venit soacra decedatei la primarie ca sa se intereseze cum putem sa ii ajutam. Cautam solutii in acest moment, cred ca mai repede ar putea fi ajutati prin donatii, pentru ca prin intermediul primariei nu putem, cautam variante in continuare. Trebuie sa vedem exact suma pe care o au de platit. In cursul zilei de luni am vorbit la telefon cu preotul de acolo si cu inca o persoana de acolo, ne-au cerut sa le trimitem mai multe documente care sa ateste printre altele ca au un loc de veci ca sa o poata scoate din morga, le vom trimite in cursul zilei de marti, vom cauta solutia cea mai rapida ca sa putem repatria corpul tinerei", a declarat corespondentului Mediafax primarul orasului Nadlac, Ioan Radu Marginean.

Conform unor informatii, Walter Ioanovici este in Scotia de aproximativ 10 luni, iar in urma cu patru luni a dus-o si pe Iuliana Bordas, sotia sa.

Aceasta parea ca a trecut cu bine peste o etapa in care fusese diagnosticata cu cancer de colon, dar in Scotia boala a revenit mult mai puternic.

Presa scotiana a scris ca un cetatean roman, care se afla in Scotia din luna aprilie, nu isi permite sa aduca in tara trupul sotiei sale moarte de cancer.

Sotia sa a decedat duminica trecuta din cauza cancerului de colon, iar ultima ei dorinta a fost sa fie inmormantata in tara sa. In acest moment, trupul femeii se afla la o morga din orasul scotian Kirkcaldy.

Sotul sau sustine ca nu stie cui sa se adreseze pentru a repatria trupul femeii, neavand in prezent un loc de munca.

Prietenii cuplului au cerut un ajutor de orice fel pentru a face posibila aducerea corpului femeii in Romania cat mai repede.

Barbatul a spus ca a primit putine raspunsuri din partea Consulatului Romaniei la Edinburgh, desi i s-a spus ca trupul sotiei lui trebuie sa ramana in Scotia pana cand el poate achita suma necesara transportarii lui cu avionul la Bucuresti. De acolo, ar trebui sa ajunga in judetul Arad, unde s-a nascut femeia.

"Ma simt foarte singur intr-o tara straina. Scotia este o tara minunata, dar ceea ce s-a intamplat tocmai mi-a distrus viata. Am intrebat-o de multe ori daca vrea sa se intoarca acasa, dar ea se simtea fericita aici si atunci cand s-a intors la spital doctorii au spus ca nu avem de ales pentru ca era prea bolnava. Toata lumea o iubea, dar merita sa fie inmormantata in tara ei. Asta a vrut ea. Imi spunea inainte sa moara chiar sa merg mai departe si sa am copii. Mi-a spus: Sa nu plangi dupa mine. Cand vei avea o fetita, da-i numele meu", a declarat sotul femeii pentru The Courier.

Femeia a fost diagnosticata cu cancer in anul 2009 iar starea ei de sanatate de ameliorase, dar dupa cateva luni in Scotia a inceput din nou sa se simta din nou rau.

Sotul femeii a trebuit sa renunte la locul de munca pe care il avea pentru a avea grija de ea, dupa ce doctorii au spus ca femeia este prea bolnava pentru a calatori spre Romania.

Din cauza suprasolicitarii si a stresului, starea de sanatate a barbatului s-a deteriorat de asemenea, iar acum face dializa la fiecare doua zile din cauza unor probleme renale.

O prietena a cuplului a spus ca mama barbatului si-a scos casa la vanzare pentru ca acesta sa isi poata aduce sotia acasa.