Un avion al companiei Tarom ce se pregatea sa decoleze s-a rasturnat dupa ce s-a izbit de o masina pe pista Aeroportului Henri Coanda. Incidentul nu s-a soldat cu victime, transmit televiziunile. Cei 120 de pasageri urmau sa-si petreaca Revelionul in Egipt. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut un raport asupra incidentului in cateva zile. Autoritatile responsabile spun ca un raport preliminar va fi emis abia intr-o luna, iar cel final va fi incheiat mai tarziu. Diferite informatii sustin ca la baza incidentului ar sta proasta coordonare a serviciilor de pe aeroport.

Aeronova companiei Tarom urma sa decoleze spre statiunea egipteana Sharm-el-Sheik, insa a lovit o masina care rula pe pista aeroportului. Aeronava s-a inclinat pe o parte, pasagerii fiind evacuati de urgenta.

La fata locului au intervenit forte ale pompierilor si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Conform primelor informatii, la bordul avionului se aflau 120 de pasageri, ce urmau sa-si petreaca Revelionul in Egipt.

UPDATE: Proasta coordonare a serviciilor de pe aeroport, cauza accidentului

"Accidentul s-a petrecut din cauza unei proaste coordonari intre operatiunile auxiliare de pe aeroport, efectuate de diferite companii, si operatiunile de zbor. Avionul a lovit masina respectiva in timp ce se pregatea sa decoleze", a declarat purtatorul de cuvint al Aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache.

Directia de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor va organiza o comisie pentru a investiga cauzele accidentului.

Potrivit directorului Tarom, Gheorghe Barla, masina uitata pe pista apartinea serviciilor de intretinere. " Primele informatii sint ca avionul se afla in pozitia de decolare. Era o decolare in procedura de vizibilitate redusa, a primit aprobarea de decolare si, in procesul decolarii, a intrat in coliziune cu o masina despre care se stie ca a fost uitata pe pista, cei din turn nu au stiut de prezenta ei", a afirmat Barla.

Aeronava Tarom a fost "grav avariata", trenul de aterizare s-a rupt, avionul s-a inclinat pe partea stinga, sprijinindu-se pe aripa si a iesit in cimp. Pasagerii au intrat in panica si au fost evacuati in graba pe iesirile de urgenta.

Bagajele pasagerilor au fost imprastiate pe cimp, in zona în care s-a produs incidentul. Acestea urmeaza sa fie recuperate si duse la avionul cu care urmeaza sa plece pasagerii spre Egipt.