Cadavrul gasit in Muntii Fagaras apartine unuia dintre cei doi frati din judetul Mures, care au disparut pe data de 12 noiembrie in zona Valea Sambetei, echipele de cautare fiind suplimentate pentru gasirea celuilalt barbat, transmite Mediafax.

Cadavrul a fost gasit, sambata, de jandarmii montani, in zona sub Fereastra Mica din Muntii Fagaras, insa acestia nu au putut confirma atunci daca este vorba de unul dintre cei doi frati disparuti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Brasov, Laurentiu Stoian, asupra barbatului au fost gasite actele de identitate ale acestuia, apartinand unuia dintre cei doi frati, in varsta de 34 de ani.

Trupul acestuia a fost coborat duminica, la cabana Sambata, si a fost predat Serviciului de Medicina Legala si politiei, pentru investigatii.

Echipele de salvamontisti si jandarmi montani au incercat sa coboare trupul barbatului sambata seara, insa starea vremii nu a permis acest lucru si au reluat coborarea duminica dimineata.

"Avand in vedere rezultatul de ieri (sambata - n.r.) am suplimentat astazi numarul de jandarmi si salvamontisti, cu 15 jandarmi montani coordonati de un ofiter si noua lucratori Salvamont din Brasov si Sibiu", a spus Laurentiu Stoian.

Cei doi frati disparuti sunt din judetul Mures si au plecat pe data de 12 noiembrie, intr-o drumetie in Muntii Fagaras, incercand sa ajunga pe varful Moldoveanu.

Cautarile celor doi turisti au inceput luni dimineata, inclusiv cu un elicopter MAI, dupa ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenta 112 deoarece nu a mai putut lua legatura niciunul dintre ei.

Fratii au plecat din localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov, unde au lasat masina cu care venisera.