Un barbat de 28 de ani, cu afectiuni psihice, arestat preventiv pentru omor, la Penitenciarul Oradea, a fost gasit sambata noaptea spanzurat in baia camerei din infirmeria unitatii, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Oradea, Adina Birda, barbatul a fost gasit la ora 22,15 spanzurat cu un cearceaf legat de dusul din baia camerei din infirmeria unitatii de catre detinutul cu care era cazat.

''S-a anuntat de indata agentul supraveghetor si asistentul medical de serviciu care a aplicat primele manevre de resuscitare. La ora 22,20 a fost apelat numarul unic de urgenta 112, iar la 22,30, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, insa, din nefericire la ora 23,20, s-a constatat decesul. Mentionam ca detinutul se afla in evidentele cabinetului medical cu afectiuni cronice psihice'', se arata in comunicat.

De asemenea, adauga sursa citata, a fost informat Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor si Serviciul de Medicina Legala care efectueaza cercetari in cauza.

Totodata, la nivelul institutiei a fost demarata o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile producerii evenimentului