O cisterna incarcata cu 40 de tone de bitum lichid s-a rasturnat sambata seara, pe DJ212 in judetul Braila, dupa ce unul din pneurile acesteia a explodat, informeaza Agerpres.

Potrivit IPJ Braila, soferul, in varsta de 43 de ani, se deplasa de la Constanta spre Galati si, in apropiere de localitatea Viziru, un pneu de partea dreapta fata a explodat iar cisterna a fost aruncata in santul de pe marginea soselei.

In urma accidentului, sotia soferului, in varsta de 34 de ani, si fiica lor, de 13, au fost transferate la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde au primit ingrijiri medicale.

Nu au existat scurgeri de bitum pe camp, iar traficul a fost deviat in zona, pompierii asigurand perimetrul.

In prima faza, nu s-a reusit punerea cisternei pe roti, fiind mult prea grea, motiv pentru care s-a recurs la transferul a 10 tone de bitum intr-o alta masina adusa la fata locului. Dupa ce s-au descarcat cele 10 tone, cisterna rasturnata a fost repusa pe roti cu ajutorul unei macarale.

IPJ Braila a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, iar soferul va fi sanctionat si pentru nerespectarea indicatorului de restrictie limita de tonaj.