Cadavrul unui barbat, care se presupune ca este unul dintre cei doi frati din judetul Mures care au disparut, de o saptamana, in Muntii Fagaras, a fost gasit sambata de jandarmii montani, in zona Fereastra Mica, cautarile in zona fiind extinse, anunta Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea, jandarmii montani au gasit cadavrul unui barbat in zona sub Fereastra Mica din Muntii Fagaras, insa deocamdata acesta nu a fost identificat oficial.

"Nu stim exact cine este victima. Nu avem certitudinea ca este unul dintre cei doi cautati. Jandarmeria Montana cu efective marite, alaturi de Salvamont, continua perierea zonei. Comunicarea cu efectivele din teren se face greoi, din cauza lipsei semnalului in zona", a precizat reprezentantul IJJ Brasov.

Cadavrul va fi coborat la poalele muntelui de unde va fi preluat de Serviciul de Medicina Legala Brasov.

Potrivit purtatorului de cuvint al Gruparii Mobile de Jandarmi Brasov, Laurentiu Stoian, echipele de salvatori au sistat cautarile, in jurul orei 13.30, deoarece a inceput viscolul, cautariile urmand sa fie reluate in cursul zilei de duminica.

Cei doi frati disparuti sunt din judetul Mures si au plecat sambata, intr-o drumetie in Muntii Fagaras, incercand sa ajunga pe varful Moldoveanu.

Cautarile celor doi turisti au inceput luni dimineata, dupa ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenta 112 deoarece nu a mai putut lua legatura niciunul dintre ei. Timp ce 3 zile, ei au fost cautati si de elicopterele MAI, special echipate pentru misiuni de salvare.

Fratii au plecat din localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov, unde au lasat masina cu care venisera si care apartine unei societati comerciale. Apoi, cei doi au urcat pe Valea Sambetei si de atunci nu mai stie nimeni de ei.

Misiunea echipelor de salvatori este extrem de periculoasa, in zona existand pericol de avalanse.